Welkome op Puk Code Kwijt,

Je hebt de mogelijkheid je simkaart te beveiligen met een pin code. Je gebruikt dit in eerste instantie om ervoor te zorgen dat anderen niet zomaar je simkaart kunnen gebruiken en dus kunnen bellen of internetten op jouw kosten. We vergeten vaak dat je simkaart ook je contacten kan bevatten en zelfs smsjes. Als je je simkaart niet beveiligt met een pin code dan geef je anderen makkelijk toegang tot je persoonlijke gegevens en de mogelijkheid je simkaart te gebruiken of misbruiken.

Mocht het een keer voorkomen dat je je pin code vergeet dan heb je vaak drie pogingen om hem goed te raden. Het kan natuurlijk voorkomen dat je je pin code helemaal niet meer weet en toch drie pogingen hebt gedaan om je simkaart te unlocken. In dit geval vraagt je simkaart op een puk code.

Een puk code is een code waarmee je je simkaart weer kunt ontgrendelen en daarom erg belangrijk. Als je puk code bij de verkeerde mensen zou belanden zouden ze je simkaart zomaar kunnen ontgrendelen en dus kunnen bellen op jouw kosten. Ze hebben dan ook toegang tot jouw contacten en sms berichten.

Bij het kopen van een prepaid simkaart of bij het verkrijgen van een simkaart bij een sim-only abonnement wordt altijd aangeraden de puk code goed te bewaren. Uiteraard doen we dat dan ook maar omdat we deze eigenlijk alleen nodig hebben wanneer de pin code drie keer achter elkaar verkeert ingegeven is kan het weleens voorkomen dat we hem kwijt zijn.

Het hoeft niet altijd je eigen schuld te zijn echter is het wel slim om zo snel mogelijk je puk code te achterhalen of aan te vragen zodat je weer in je telefoon kunt en bij je contacten en persoonlijke data kunt.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat we nog contacten op oude simkaarten hebben staan en deze na jaren weer uit de kast halen. Ook in dit geval zou het kunnen voorkomen dat we onze pin code zijn vergeten en dus een puk code nodig gaan hebben.

De puk code kan op een simkaart houder staan of in een aparte brief die je krijgt met je simkaart na het aanvragen van een nieuwe abonnement of verlenging van je abonnement.

Je pukcode krijg je dus eigenlijk maar een keer van je provider en wel bij het aanvragen of verlengen van je abonnement of het kopen van een losse simkaart.

Via onze website willen we jullie helpen met het gratis verkrijgen van een nieuwe puk code zodat je weer bij je contacten kunt of weer lekker kunt bellen en internetten.