Gratis je Pukcode Opvragen

Het is erg lastig als je je pukcode kwijt bent geraakt of gewoon vergeten bent. Daarom kunt u via onze website snel gratis een nieuwe pukcode opvragen bij uw provider.

simkaart

In je mobiele telefoon zit een simkaart, je kunt ermee bellen doordat je simkaart je toegang geeft tot een mobiel netwerk. Je pukcode is ook om je simkaart te beschermen zodat anderen er geen misbruik van kunnen maken.

Deze simkaarten zijn er in verschillende soorten en maten. In het begin waren simkaarten erg groot, net zo groot als een pinpas of creditcard omdat het toen nog niet nodig was om kleinere simkaarten te maken. De mobiele telefoons waren toen uiteraard ook een stuk grotere dus kon dat gewoon.

Tegenwoordig zijn mobiele telefoons een stuk kleiner en smaller waardoor de oude simkaarten niet meer passen. Uiteraard heeft het een poosje geduurd voordat de mobiele telefoons zo klein werden en hebben we in de tussentijd meerdere soorten simkaarten gehad.

Op het moment hebben we te maken met de normale simkaart welke net zo groot is al een pinpas, een mini simkaart welke ongeveer tweemaal zo groot is als het metalen plaatje op je simkaart, een micro simkaart welke nog een stuk groter is dan het metalen plaatje op je simkaart en zijn er ook al nano simkaarten. De nano simkaarten zijn net zo groot als het metalen plaatje op je simkaart waarmee je telefoon contact maakt met de simkaart.

Het is niet zo dat de een beter is dan de andere simkaart echter is het wel zo dat de oudere simkaarten minder geheugen hebben. Tegenwoordig slaan mobiele telefoons de contacten en sms gegevens op in de telefoon echter zijn er nog steeds mensen die liever hun contacten op hun simkaart opslaan. Hierdoor hoef je niet eerst weer te kopieren naar je simkaart als je zou switchen van mobiele telefoon. Mocht je je contact opslaan in je mobiele telefoon dan moet je deze eerst altijd kopieren naar je simkaart of moet je een soort van synchronisatie programma gebruiken welke al je contacten opslaat. Je contacten kun je daarna weer op je nieuwe simkaart of je nieuwe telefoon kopieren met dit programma. Denk hierbij aan iTunes van Apple of een soortgelijke programma van Samsung of een ander merk.

Het meeste wordt op het moment de micro simkaart gebruikt. De micro simkaart kwam tot leven toen Apple de iPhone 4 uitbracht. Dit was op het moment een erg compacte mobiele telefoon en hier paste gewoon geen grotere simkaart in. Hiernaast was het ook een van de eerste mobiele telefoons waarbij de simkaart niet achter de accu of batterij geplaatst moest worden maar in de zijkant geschoven worden.

Meer mobiele telefoon makers zijn toen ook overgestapt op de micro simkaart zoals Samsung met de Galaxy S3 en nog meer.

Na de micro simkaart is de nano simkaart uitgebracht. Ook deze is als eerste gebruikt door Apple namelijk met de Apple iPhone 5 telefoon. De nano simkaart is wat moeilijker om in de telefoon te plaatsten omdat deze een stuk kleiner is dan de rest.

In de toekomst wilde Apple helemaal afstappen van de simkaart zoals wij kennen. Ze wilden de functie van een simkaart integreren in een mobiele telefoon. Hier is erg veel tegenwind voor ontstaan en Apple is daarom van dit idee afgestapt. Uiteraard kan het zo zijn dat dit over een tijdje wel weer gaat komen. We moeten dan zelf zien of dit voor of nadelen heeft voor de hele industrie.

 

Vergelijk de goedkoopste sim-only abonnementen en bespaar een hoop euro’s per maand!